Honda Forza Abs 300 İncelemesi

, , 2 comments
Honda Pcx 150'den sonra geçiş yaptığım, yaptıktan sonra kendisine aşık olduğum Honda Forza'nın incelemesini yazmaya geldi sıra. Pcx için olan incelememde de en az bunun kadar heyecanlıydım, motosiklet konularında nedense sürekli bir heyecan durumu var. Neyse uzatmayayım da konuya girelim.



Konfor
Her şeyden önce oturuş pozisyonuna hayranım, ayaklarınızı uzattığınız zaman sanki bir chopper kullanıyormuşsunuz hissi yaratıyor, bunda alçak olan selenin de katkısı büyük. Sele çok rahat, çok yumuşak ve dediğim gibi yerden yüksek değil. Sırt dayaması da çok güzel konumlandırılmış, gideceğiniz mesafeye siz karar veriyorsunuz, totonuz değil. Artçı için de konfor, en az sürücü kadar yüksek. Arkanızda oturan kişiden sitem dolu kelimeler duymuyorsunuz.

Performans
Pcx 150 ile kıyaslarsak uçak gibi diyebilirim ama tabii ki onunla kıyaslamayacağım. Cc'sine göre hiç de fena gitmiyor. Piaggio X10 (350cc) ile kafa kafaya gidiyor diyebilirim. 26 beygir ve 26 Nm tork oldukça yeterli. Uzun yolda, iki kişi stabil 110-120 ile rahatça seyahat edebiliyorsunuz. Benim yolculuklarımın %80'i otobanda %20'si ise şehir içinde geçiyor, bu performansa karşı yakıt tüketimi ortalama 3.15 litre. Bu ortalama yaklaşık 10.000 kilometre ortalaması, yani oldukça doğru bir değer. Bu boyutlarda bir motor için yakıt tüketiminden memnun kalıyorsunuz.



Pcx 150'de yaşadığım, kalkışlardaki titreşim problemi az da olsa Forza'da da mevcut. Bu kayışlı bir motosiklet olmasından ve varyatörün yapısından kaynaklanıyor farkındayım. Motor soğuk iken yapılan kalkışlar çok titreşimli olsa da biraz mesafe yapınca bu titreşim devam etmiyor. Zamanla alışıyorsunuz.

Sele altı iki kapalı kask alıyor hem de kask bir tane Agv K-5 olsa bile. Yani selenin altında oldukça yeterli yeriniz var.



Rüzgar direnci düşük, rüzgarla çok boğuşmuyorsunuz. Ben yinede Kappa'nın asansörlü camından aldım, artık neredeyse hiç rüzgar almıyorum. Kış günleri için rüzgar yememek önemli, keza üşütme riski ile sürekli karşı karşıyasınız.

Bir daha satmayı düşünmediğim bir motosiklet Forza, şu an sıfır için istenen fiyat 24.000 tl. Vergiler sağolsun fiyatlar biraz acımasız seviyelerde. Temiz bir ikinci el bulursanız kaçırmayın derim.



2 yorum:

  1. motora hayran kaldım şu anda nakit param olsa hic düşünmem hemen alırım en kısa zamanda alacagım kıredi yolu acılsın hemen alacagım mükemmel motor bende eski kullanıçıyım

    YanıtlaSil
  2. motora hayran kaldım şu anda nakit param olsa hic düşünmem hemen alırım en kısa zamanda alacagım kıredi yolu acılsın hemen alacagım mükemmel motor bende eski kullanıçıyım

    YanıtlaSil