Renault Megane 3 Coupe 1.5dci Impressor 2011

, , No Comments


Ülkemizde garanti olan birşey var ise o da benzin fiyatlarının durmadan arttığıdır heralde. Bu yüzden kullanıcılar olabildiğince dizel otomobillere yönelmiş durumdalar. Dizel otomobil denince akla; olabildiğince sıkıcı, aile babası ve hatta sedan bir otomobil geliyor. Bugün daha sportif ve hareketli görünen Megane Coupe’yi inceleyeceğiz.

Kabin
Megane Coupe’de kabin aslıdna ikiye ayrılıyor; ön ve arka. Sürücü bölümü oldukça ferah ve oldukça ergonomik. 5 kapılı Megane’dan farkı ise ‘Fransız’ üretimi olması. Türk üretimi olan Megane’larda çokça görülen tuşların üstlerinin soyulması ve trim sesi gibi problemler Coupe yani Fransız üretimi olanlarda hiç yok. Trim sesine değinmişken, gerçekten inanılmaz sessiz bir kabine sahip Megane Coupe. Ne trim ne de yol sesi içeride premium sınıf bir otomobil havası hakim. Camların yüksek konumlanmasından dolayı ilk koltuğa oturduğunuzda kendinizi çok aşağıda hissedebilirsiniz, panik olmayın alışmayı bekleyin. Emin olun bu durum hoşunuza gidecek. Kullandığım modelde cam tavan yok ama olsa sanırım daha da ferah bir kabine sahip olacaktı.



Sürüş
Megane Coupe’yi alırken kafamda ki tek soru işareti ‘sürüş’tü. Çünkü Ibiza Cupra’dan vazgeçip dizel bir makina alma isteğiyle sürüş keyfimden olmak istememiştim. İlk izlenimim çok ama çok konforlu oluşuydu. 205/50/17 lastiklerin de katkısı yadsınamaz tabii ki. Bu konfora rağmen otomobilde ‘fazla yatma, virajlarda yığılma, direksiyon tepkisizliği’ gibi problemlere rastlamadım. Direksiyon düşük hızlarda biraz fazla hissiz ancak hız arttıkça kendini çok iyi toparlıyor. Vites geçişleri hafif kemikli ve uzun. Debriyaj ise klasik bir Renault, ‘çok yukarıda kavrıyor’. Bu durum dur kalk trafikte biraz sinir bozabiliyor. 1.5 DCI kendini ömür ve yakıt tüketimi konusunda kanıtlamış bir motor. Çok iyi bir performansa sahip olduğu söylenemez ama yakıt tüketimi ile yüzünüzü güldürecektir. 500km’lik test sürüşümde genellikle şehiç içi kullanım ile 5.2 litrelik bir yakıt tüketimi söz konusu.


Sonuç

0 yorum:

Yorum Gönder